Setot avaavat 3.9. Imaveressä ”lähetystön”

Setot avaavat Setomaan kuningaskunnan aatonaattona keskellä Viroa Imaveressä oman ”lähetystönsä”. Tallinna–Tartto-valtatien ja Viljandin suuntaan menevän maantien risteyksessä oleva Tikupoiss on Viron maanteiden varsien suosituimpia bensa-asemia ja suurin tienvarsiravintola ja juuri sen yhteyteen avataan 3.9. Setomaan ja setojen oma edustusto. Siellä jaetaan Setomaata koskevaa matkailu-, kulttuuri- ja käytännön infoa ja myydään erilaisia Setomaan tuotteita. Tärkein tehtävä on Setomaan liiton johtajan Margus Timmon mukaan herättää mielenkiintoa ja kiinnostusta Setomaan aluetta kohtaan ja kutsua ihmisiä vierailemaan alueella ja siellä järjestettävissä tilaisuuksissa.

Maanomistajan ja Setomaan liiton yhteistyönä avattava Setomaan ”lähetystö” myy myös lähipäivinä viisumeita eli pääsylippuja lauantaina 5.9. Setomaalla Kolossovan kylässä järjestettäville Setomaan kuningaskunnan päiville.

Tikupoiss avattiin toukokuun lopussa 2019 ja siitä tuli välittömästi hyvin suosittu taukopaikka kaikille Tallinnasta Tarton, Viljandin ja Etelä-Viroon suuntaan matkustaville sekä niille, jotka matkustavat ko. seudulta Tallinnan suuntaan. Bensa-asema-myymälä-ravintolan nimi viittaa Viljandissa vuosikymmeniä toimineeseen tulitikkutehtaaseen ja sen tikkuaskien tunnuksena ollesseen ”tikkuaskipoika”-hahmoon. Kyseinen hahmo esiintyy siis firman nimessä, sen suurena tunnuksena tienvarressa ja myös myymälässä myytävien muutamien tuotteiden tunnuksena.

Setojen oman edustuston tunnukseksi tulee kaksi ko. tikupoisin sukulaishahmoa eli samaan tyyliin piirretyt setomies ja setonainen.

Setomaan ”lähetystön” viralliset avajaiset Imavaressa Tikupoiss-keskuksessa torstaina 3.9. klo 12.00. Edustuston avaa Setomaan kunnanjohtaja Raul Kudre.


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *