Värskan satama avattiin 30 vuoden tauon jälkeen

17. heinäkuuta avattiin juhlallisesti täysin uudistettu ja modernisoitu Värskan satama. Lähes 700 000 euroa maksanut järvisatama oli värskalaisten pitkäaikainen unelma, sillä Värska on ollut tärkeä satamapaikka jo vuosisatojen ajan, mutta viimeisen 30 aikana ei Värskassa ollut kunnon satamaa ja laituria alusten rantautumiseen.

Jatkossa Värskan satamaa käyttää ainakin säännöllisesti Seto Linen matkustaja-alus Maar´a, mutta sitä voivat käyttää kaikki Peipsijärvellä seilaavat alukset, sillä Värskan satama on Viron eteläisin satama. Toistaiseksi Värskan satamasta pääsee huviristeilyille Värskanlahdelle, Lämmijärvelle sekä Lüübnitsan kylään.

Kaunissa säässä järjestetty avajaisjuhla päättyi runsaan yleisön iloksi Lauri Saatpalun ja Peeter Rebasen konserttiin uudella satamalaiturilla.

Foto: Indrek Sarapuu


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *